”Auros” vasaros koncertų meniu


2006-07-01
”Auros” vasaros koncertų meniu

Nors teatrų sezonas jau baigėsi, Kauno šokio teatrui “Aura” -pats darbų įkarštis: be remonto darbų, kurio pirmasis etapas jau beveik baigtas, teatras intensyviai pristato Lietuvos modernųjį šokį didžiosiose Vokietijos bei Rusijos scenose, kuriose susilaukia gausių aplodismentų bei šiltų komplimentų, bei rengia premjeras Lietuvos publikai.

Birželio 25 d. Bielefelde, Vokietijoje, “Aura” pradėjo garsų Modernaus šokio festivalį, kuris vyksta kaip dalis šiuolaikinio meno festivalio “Scene: in NRW”.

Birutės Letukaitės vadovaujamas kolektyvas parodė du šokio spektaklius “Extremum mobile” bei “Aseptinė zona, arba lietuviškos sutartinės”. Už pastarąjį vadovė šiais metais buvo apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi. Kauniečių laukia dar viena kelionė į Vokietiją, jie pakviesti pasirodyti Frankfurto Mousonturm scenoje.

Deja, kelionę į Bielefeldą lydėjo nesklandumai. Iš pradžių vėlavo lėktuvas, tad Prahoje buvo sulaikytas reisas į Vokietiją, kad suspėtų 13 “Auros” šokėjų bei darbuotojų. Vėliau kauniečiai prarado savo bagažą, kuris jiems grąžintas buvo tik kitą dieną, o viena šokėja savąjį atgavo po 3 dienų, tik grįždama atgal.

Festivalio metu vyko šokio paskaitos, kurias vedė 18 choreografų iš viso pasaulio, tad kauniečiai labai jaudinosi, nes pasižiūrėti ir įvertinti jų pasirodymų susirinko geriausi specialistai. Spektaklį “Extremum mobile” žiūrovai įvertino audringai palaikydami, o spektaklį “Aseptinė zona, arba lietuviškos sutartinės” sutrikdė nesklandumai - nutrūko muzika. Tačiau teatro šokėjai yra profesionalai, jie pabaigė spektaklį improvizuodami. Tą pastebėjo ir įvertino teisėjai bei kritikai.

Teatro meno vadovė Birutė Letukaitė džiaugiasi užmezgusi bendradarbiavimo šokio srityje ryšius su vienu iš festivalio Bielefelde organizatorių Tchekpo Dan Agbetou. T.D.Agbetou turi savo šokio teatrą, kurį B.Letukaitė pakvietė į savo organizuojamą modernaus šokio festivalį. Anot B.Letukaitės, kitais metais Kauno šokio teatras “Aura” festivalį skirs Afrikos šiuolaikiniam šokiui pristatyti.

Liepą šokėjų taip pat laukia intensyvus kūrybinis darbas su choreografu iš Izraelio Yossi Berg. Jis ne tik ves meistriškumo pamokas, bet ir kurs naują šokio spektaklį, kurio premjera Lietuvos publikai bus pristatyta 16-ame Modernaus šokio festivalyje, vyksiančiame spalio 5-9 dienomis. Choreografas pakviestas vykdant kūrybinį - edukacinį projektą “Šokis be sienų: importuojame Izraelį”, kurį remia LR Kultūros ir sporto rėmimo fondas.

Kauno šokio teatras Zarasų 500 metų jubiliejui kuria kompoziciją, kurią įvertinti bus galima rupjūčio 13.

KD inf.